Галет със смокини и маскарпоне

Храна за ДушатаХрана за ДушатаДарт Вейдър385111
21/09/2018
"Гостите ви няма да си тръгнат, докато не изядат и последния галет със смокини и маскарпоне "
Приготвяне20 мин.
Готвене10 мин.
Общо30 мин.
Порции3
Сготви+1 точка
5 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо599
  • Преглеждания за месеца23
  • Преглеждания за седмицата8
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Видео Рецепта

Начин на приготвяне

За тестото

Сложете в съд брашното, нишестето и студеното масло. Размесете всичко, докато получите трохи. Добавете пудра захар и оформете тестото на топка.

Нарежете смокините и напълнете с тях оформените галети от тестото. Поръсете ги отгоре с кафява захар. Печете на 190° C за 10-12 минути.

За крема

Смесете в съд сиренето маскарпоне и кондензираното мляко. След като ги разбиете, оставете сместа в хладилник да се охлади за няколко минути.

Готовите галети гарнирайте с охладения крем и сервирайте.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар