Gotvach.bg»Рецепти»Основни ястия»Пълнени патладжани»Запечен патладжан с домат, пушен свински врат и кашкавал

Запечен патладжан с домат, пушен свински врат и кашкавал

Запечен патладжан с домат, пушен свински врат и кашкавал
Снимка: Стоянка Русенова
2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
45 мин.
Порции
2

Необходими Продукти

  • патладжани - 2 бр.
  • домати - 3 бр.
  • кашкавал - 200 г
  • чесън - 2 бр. скилидки
  • пушен свински врат - 100 - 150 г
  • сол
  • черен пипер
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарязваме патладжаните на колелца с дебелина от около 1 см. Посоляваме ги и оставяме на страна за 30 минути, за да се изтече горчилката.

След като са преминали минутите изплакваме ги с вода и подсушаваме с кухненска хартия.

Нарязваме доматите и на кръгчета и пушен свински врат тънки парчета. Чесъна стриваме с помощта на преса.

В тавичка подреждаме кръгчетата патладжан Върху всяко поставяме малко от чесъна, след това парченце свински врат кръгче домат.

Овкусяваме със сол и черен пипер и настъргваме кашкавал отгоре. Поставяме във фурната и запичаме на 180 градуса до готовност.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: