Начин на приготвяне
За тестото за пица смесете пресятото брашно със солта и разбъркайте.
Разтворете маята и захарта в топлата вода и ги прибавете към брашното, бъркайте и замесете тесто, като добавяте олиото, до меко тесто. Завийте тестото и оставете за един час да се надигне.
През това време си подгответе и нарежете съставките.
Разточете тестото върху леко набрашнен плот на кора с диаметъра на тавата, в която ще печете пицата.
Поставете кората в тавата и намажете първо с олио и доматено пюре, разпределете ивиците лук и наредете пушения слайс от свински врат.
Разпределете върху него равномерно кубчетата топено сирене, шайбите домати и чушки.
Поръсете със подправките, маслинките наредете в кръг близо да стените на тавата.
Поставете тавата в предварително нагрята на 200 градуса фурна и печете до лек златист загар на тестото отстрани.
Извадете тавата с домашна пица и поръсете настъргания кашкавал.
Върнете домашната пица със свински врат и доопичате до разтопяване на кашкавала.