Пълнен патладжан с млечно-яйчена заливка

22/09/2018
"Не търсете повече рецепта за най-вкусните пълнени патладжани, ние я намерихме и вече я приготвяме "
Приготвяне20 мин.
Готвене50 мин.
Общо70 мин.
Порции2
Сготви+1 точки
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо386
  • Преглеждания за месеца39
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разрязваме на две патладжана. Издълбаваме го, а сърцевината ще използваме за част от плънката. Докато приготвяме плънката поръсваме сол върху издълбания патладжан и оставяме настрана.

Нарязваме зеленчуците за плънката, като почистваме чушката от семките и нарязваме на не много едри кубчета. Сърцевината също нарязваме, както и доматите.

Започваме да задушаваме зеленчуците, като изсипваме олио в тиган и първо поставяме лука заедно с чесъна. Поставяме чушките и оставяме да се задушават. След като са се задушили самите зеленчуци изсипваме бяло вино и оставяме така, за да може самото готвене да се загаси.

Когато се изпари виното прибавяме и патладжана и оставяме така за още няколко минути. Последно прибавяме и доматите.

С готовата плънка пълним патладжана и напрошаваме сиренето отгоре, като добавяме и малко водичка в тавата.

Поставяме във фурната на 180 градуса и запичаме за около 40-45 минути. Когато са готови ги поливаме със заливката, а нея приготвяме по следния начин.

В съд счукваме двете яйца и разбъркваме добре. Към тях прибавяме и прясното мляко , както солта и черния пипер. Разбъркваме добре и заливаме патладжана и останалата част изсипваме в тавата.

Поставяме във фурната и печем за около 15 минути на същата температура.

При сервиране в чинията поставяме по половин патладжан и част от заливката. Отгоре поръсваме със ситно нарязан магданоз.

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар