Gotvach.bg»Рецепти»Основни Ястия»Пълнени Патладжани»Пълнен патладжан с млечно-яйчена заливка

Пълнен патладжан с млечно-яйчена заливка

Стоянка  РусеноваСтоянка Русенова
Автор
2k12k7k11k13
Пълнен патладжан с млечно-яйчена заливка
Снимка: Стоянка Русенова
2 / 4
22/09/2018
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
70 мин.
Порции
2
"Не търсете повече рецепта за най-вкусните пълнени патладжани, ние я намерихме и вече я приготвяме"

Необходими Продукти

  • патладжани - 2 бр.
  • домати - 1 бр.
  • чушки - 1 бр.
  • чесън - 3 скилидки
  • сирене - 50 - 60 г
  • бяло вино - 1 ч.ч.
  • магданоз - 1 връзка
  • за заливка
  • яйца - 2 бр.
  • прясно мляко - 1/2 ч.ч.
  • сол - щипка
  • черен пипер - 1/2 ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разрязваме на две патладжана. Издълбаваме го, а сърцевината ще използваме за част от плънката. Докато приготвяме плънката поръсваме сол върху издълбания патладжан и оставяме настрана.

Нарязваме зеленчуците за плънката, като почистваме чушката от семките и нарязваме на не много едри кубчета. Сърцевината също нарязваме, както и доматите.

Започваме да задушаваме зеленчуците, като изсипваме олио в тиган и първо поставяме лука заедно с чесъна. Поставяме чушките и оставяме да се задушават. След като са се задушили самите зеленчуци изсипваме бяло вино и оставяме така, за да може самото готвене да се загаси.

Когато се изпари виното прибавяме и патладжана и оставяме така за още няколко минути. Последно прибавяме и доматите.

С готовата плънка пълним патладжана и напрошаваме сиренето отгоре, като добавяме и малко водичка в тавата.

Поставяме във фурната на 180 градуса и запичаме за около 40-45 минути. Когато са готови ги поливаме със заливката, а нея приготвяме по следния начин.

В съд счукваме двете яйца и разбъркваме добре. Към тях прибавяме и прясното мляко , както солта и черния пипер. Разбъркваме добре и заливаме патладжана и останалата част изсипваме в тавата.

Поставяме във фурната и печем за около 15 минути на същата температура.

При сервиране в чинията поставяме по половин патладжан и част от заливката. Отгоре поръсваме със ситно нарязан магданоз.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: