Пилаф с патешко месо

22/09/2018
Храна за Душата
отХрана за ДушатаДарт Вейдър3485
"Може да сте ги опитвали поотделно, но в съчетание са божествено вкусни "
Приготвяне20 мин.
Готвене30 мин.
Общо50 мин.
Порции2
Сготви+1 точки
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо607
  • Преглеждания за месеца48
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

  • За патешкото
  • патешко филе - 150 - 200 г
  • черен пипер
  • сол
  • За пилафа
  • ориз - 200 г
  • краве масло - 100 г
  • лук - 1 глава
  • чесън - 2 - 3 скилидки
  • салвия - 5 г (градински чай)
  • мащерка - 5 г
  • сушени кайсии - 20 г
  • стафиди - 20 г
  • сушени сини сливи - 20 г
  • прясна мащерка - 10 г
  • градински чай - 10 г
  • шафран - 5 г
  • сол
  • олио
* мерки и количества

Видео Рецепта

Начин на приготвяне

За патешкото магре

Почистете патешкото магре от ципите. След това направете разрези по кожата, които да се пресичат. Овкусете месото със сол и черен пипер и го сложете в загрят сух тиган, първо от страната на кожата.

Гответе за около 8 мин. Оставете готовото магре да отпочине за малко, а мазнината от тигана запазете за пилафа.

За пилафа

Сложете маслото в загрят съд и съвсем малко олио. Сложете в него нарязаните на ситно лук и чесън. Овкусете със салвия, мащерка и сол.

След като всичко се задуши добавете ориза и нарязаните сушени плодове. Бъркайте през цялото време. Накрая овкусете с шафран и добавете мазнината от патешкото магре.

Сервирайте като нарежете на слайсове патешкото и гарнирате с ориза.подобни рецепти тук

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар