Gotvach.bg»Рецепти»Основни Ястия»Пилаф»Пилаф с патешко месо

Пилаф с патешко месо

Храна за ДушатаХрана за Душата
Администратор
3923k2k2k
Пилаф с патешко месо
Снимка: Храна за Душата
2 / 3с Видео
22/09/2018
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
50 мин.
Порции
2
"Може да сте ги опитвали поотделно, но в съчетание са божествено вкусни"

Необходими Продукти

  • За патешкото
  • патешко филе - 150 - 200 г
  • черен пипер
  • сол
  • За пилафа
  • ориз - 200 г
  • краве масло - 100 г
  • лук - 1 глава
  • чесън - 2 - 3 скилидки
  • салвия - 5 г (градински чай)
  • мащерка - 5 г
  • сушени кайсии - 20 г
  • стафиди - 20 г
  • сушени сини сливи - 20 г
  • прясна мащерка - 10 г
  • градински чай - 10 г
  • шафран - 5 г
  • сол
  • олио
* мерки и количества

Начин на приготвяне

За патешкото магре

Почистете патешкото магре от ципите. След това направете разрези по кожата, които да се пресичат. Овкусете месото със сол и черен пипер и го сложете в загрят сух тиган, първо от страната на кожата.

Гответе за около 8 мин. Оставете готовото магре да отпочине за малко, а мазнината от тигана запазете за пилафа.

За пилафа

Сложете маслото в загрят съд и съвсем малко олио. Сложете в него нарязаните на ситно лук и чесън. Овкусете със салвия, мащерка и сол.

След като всичко се задуши добавете ориза и нарязаните сушени плодове. Бъркайте през цялото време. Накрая овкусете с шафран и добавете мазнината от патешкото магре.

Сервирайте като нарежете на слайсове патешкото и гарнирате с ориза.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: