Класическа френска лучена супа

Храна за ДушатаХрана за Душата
Дарт Вейдър
392
1
11
22/09/2018
"Божествен аромат и уникален вкус - това не е просто лучена супа, това е истинска Храна за душата "
Приготвяне10 мин.
Готвене20 мин.
Общо30 мин.
Порции2
Сготви+1 точка
5 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо2 097
  • Преглеждания за месеца24
  • Преглеждания за седмицата38
  • Рейтинг4.5 от 5
  • Сготвена5

Необходими Съставки

  • За супата
  • лук - 4 - 5 глави
  • мащерка - 10 г
  • дафинов лист - 10 г
  • индийско орехче - 5 г
  • чесън - 2 - 3 скилидки
  • телешки бульон - 500 мл
  • брашно - 100 г
  • коняк - 50 мл
  • червено вино - 100 мл
  • краве масло - 150 г
  • кафява захар - 1 с.л.
  • сол
  • черен пипер
  • олио
  • За брускетите
  • сирене бри - 150 г
  • франзела - 1 бр.
* мерки и количества

Видео Рецепта

Начин на приготвяне

Нарежете лука на филийки. Загрейте в съд маслото и няколко капки олио. Добавете лука и бъркайте. Овкусете с мащерка, индийско орехче, дафинов лист и две щипки сол. Продължавайте да бъркате.

Добавете кафявата захар, за да се каремелизира лукът.

След това сипете 50 мл коняк и изчакайте алкохолът да се изпари. Добавете и червеното вино.

След като алкохолът и от него се изпари, добавете в супата постепенно брашното.

На финала налейте телешкия бульон, намалете котлона и оставете класическата френска лучена супа да поври за 10-15 мин.

За брускетите

Нарежете франзелата и сложете парче от сиренето Бри върху всяка филийка. Запечете за няколко минути на 180° C, докато сиренето се разтопи.

Рейтинг

5 1
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар