Gotvach.bg»Рецепти»Предястия»Чорбаджийски чушки с прошуто и кашкавал

Чорбаджийски чушки с прошуто и кашкавал

Храна за ДушатаХрана за Душата
Администратор
3923k2k
Чорбаджийски чушки с прошуто и кашкавал
Снимка: Храна за Душата
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
30 мин.
Порции
5
"В тиган запечени, със салата поднесени с хубаво вино изядени - познахте ли що е то"

Необходими Продукти

  • чорбаджийски чушки - 10 - 15 броя
  • прошуто - 150 г
  • кашкавал - 150 г (нарязан на слайсове)
  • зелена салата - 1 бр.
  • червена салата - 1 бр.
  • рукола - 20 г
  • лимони - 1 бр.
  • зехтин
  • захар
  • сол
* мерки и количества

Видео към рецептата

Начин на приготвяне

Отрежете дръжките на чушките, за да ги изпечете по-лесно от всички страни. Изпечете в силно загрят тиган с олио.

Извадете чушките и обвийте всяка с парче кашкавал и слайс прошуто. Върнете в тигана и пържете до получаването на хрупкава обвивка.

Накъсайте салатите и ги смесете с руколата в дълбока купа.

За дресинга

Смесете зехтина, сока от 1 лимон, щипка сол и щипка захар.

Овкусете салатата с получения дресинг, подредете хрупкавите чушки отгоре и сервирайте.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: