Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Кайма»Пърженица с кайма и зеленчуци

Пърженица с кайма и зеленчуци

ЗориЗори
Гуру
1k10k5k7
Пърженица с кайма и зеленчуци
Снимка: Зори
3 / 6
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
45 мин.
Порции
3
"Няма да спечели първо място за визия, но определено ще грабне голямата награда на публиката за вкус"

Необходими Продукти

  • телешка кайма - 400 г
  • свинска кайма - 250 г
  • олио - 1/2 к.ч.
  • лук - 1 голяма глава
  • праз - 1 стрък
  • моркови - 1 бр., голям
  • чушки - 1 бр. червена
  • чушки - 1 бр. зелена
  • чесън - 2 скилидки
  • домати - 5 - 6 бр.
  • броколи - 200 г
  • яйца - 3 - 4 бр.
  • магданоз - 1/2 връзка
  • босилек - 5 - 6 листа
  • черен пипер
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В малък съд с вряща подсолена вода се пускат за 1-2 минутки розичките броколи, за да се бланшират и се изваждат с решетъчна лъжица.

В дълбок тиган се загрява олиото и се запържват двата вида кайма, докато побелее и стане на трохи. Добавят се последователно ситно нарязаните праз и кромид лук, моркова, нарязан на дребни кубчета и наситнените червена и зелена чушка. Разбърква се често.

След като се задушат и зеленчуците, се добавят нарязаните на ситно скилидки чесън и обелените и нарязаните на кубчета домати. След завирането на доматите, се добавят нарязаните на дребно броколи, котлона се намалява и ястието се оставя да къкри под капак десетина минути.

Поръсва се със ситно нарязаните магданоз и босилек, овкусява се със сол и черен пипер на вкус и се разбърква.

Котлонът се изключва и в ястието се чукват три-четири яйца, според порциите. Титана се захлупва и се изчаква няколко минути, докато яйцата се забулят.

Ястието се поднася горещо, като във всяка порция се слага по едно забулено яйце.

Добър апетит!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: