Пикантни дюли туршия

ЗорицаЗорицаГуру94525929445
24/09/2018
"От нас да знаете - дюлите не се правят на сладко, а на пикантна туршия "
Приготвяне15 мин.
Готвене3 мин.
Общо18 мин.
Сготви+1 точка
4 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 239
  • Преглеждания за месеца88
  • Преглеждания за седмицата18
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена4

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Количеството на продуктите е според броя буркани, които ще напълним.

В буркан от 780 или 800 мл се налива един пръст ябълков оцет, 1 супена лъжица захар, 1 чаена лъжица сол, 3 зърна бахар, 6 зърна черен пипер, 1 кафена лъжичка семена резене, 1 цветче копър, 2 - 3 резенчета кромид лук. Дюлите се измиват, почистват и нарязват на средно големи кубчета.

Бурканите се допълват с дюлите, като между кубчетата дюли се слагат лист див лимон, лист индрише, лист салвия и листенца розмарин. Добавят се няколко карамфилчета и най-отгоре още едно цветче копър. Долива се с вода и буркана се затваря с винтова капачка.

Стерилизира се за 2-3 минути след завирането на водата.

Веднага след това бурканите се изваждат и обръщат с капачката надолу докато напълно изстинат.

Прибират се на хладно и тъмно място.

Рейтинг

5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар