Супа топчета за душата

Храна за ДушатаХрана за Душата
Администратор
3923k2k
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
40 мин.
Порции
3
"Ако сте от хората, които, когато чуят класика, си мислят не за Моцарт, а за Класическа супа топчета, вие сте на правилното място"

Необходими Продукти

  • кайма - 300 г (смес свенска и телешка)
  • моркови - 2 бр.
  • лук - 1 глава
  • телешки бульон - 500 мл
  • елда - 100 г
  • брашно - 100 г
  • магданоз - 10 г
  • девисил - 10 г (прясна)
  • мащерка - 10 г (прясна)
  • олио
  • сол
  • черен пипер
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете лука и морковите на кубчета. Задушете ги в подходящ съд със загрята мазнина. Изсипете бульона към тях.

Овкусете каймата със сол и черен пипер. Оформете малки топчета и ги оваляйте в брашно. След това ги пуснете в съда със зеленчуците и бульона.

Когато бульонът заври, добавете елдата. Овкусете сместа отново със сол и черен пипер.

Изчакайте топчетата и елдата да се приготвят.

На финала нарежете и добавете и добавете в готвата супа топче зелени подправки като магданоз, девисил или мащерка.

И сервирайте.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: