Пилешка супа за душата

Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
90 мин.
Общо
105 мин.
Порции
6
"Пилешката супа за душата ще докосне най-нежните струни на вашата душа и ще ви накара да се усмихнете доволно!"

Необходими Продукти

  • пилешко месо - 500 г (от филе или обезкостено)
  • олио - 2 - 3 с.л.
  • фиде - 30 г
  • моркови - 2 бр.
  • лук - 1 глава
  • домат - 1 бр.
  • целина - 1 ч.л. рендосана глава
  • магданоз - 2 - 3 стръка
  • куркума - 1/2 ч.л.
  • черен пипер - 1 к.л.
  • сол - 1/2 ч.л.
  • вода - 2 л.
  • за застройката
  • яйца - 1 бр.
  • кисело мляко - 4 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В тенджера налейте 2 литра вода, добавете пилешкото месо и сол около 1/2 ч.л.и варете около 45 минути. Ако пилешкото месо е от домашно пиле, трябва да варите по-дълго, около 60 минути.

След като се свари месото, оберете образувалата се пяна отгоре, извадете месото и прецедете бульона. Върнете бульона на огъня и в него сложете нарязаните на кубчета моркови и домат, и лукът рендосан на ренде.

Оставете да поври 10 минути, след което добавете натрошеното фиде, целината и ако е необходимо мъничко олио. Нарежете месото на дребни парченца и ги добавете към супата.

Подправете с куркума и черен пипер. Варете още 10 минути и свалете от огъня.

Направете застройка, като в купичка разбиете яйцето с киселото мляко и добавите на тънка струйка малко от топлия бульон от супата.

Бъркайте непрекъснато докато наливате бульона, за да не се пресече застройката. После пак на тънка струйка при непрекъснато бъркане сипете застройката в пилешката супа. Поръсете с наситнен магданоз.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
55
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Спаска Симова
Спаска Симова
Бульонът се отпенва в началото на варенето на месото, а не след като се вари 45 или 60 мин.
27.03.2017 19:20
9
Теодора Мещерова
Теодора Мещерова
За книгата мога да говоря много! Но, първо ще хапна от супата и тогава:) По- вкусно нещо от пилешка супа няма
21.10.2016 09:44
2
Теодора Мещерова
Теодора Мещерова
Като видях заглавието на рецептата се сетих за една книга със същото име. Препоръчвам я горещо. А, колкото до супата, наистина е страхотна
20.10.2016 19:10
4
2
1
Покажи всички подкоментари