Начин на приготвяне
В тенджера налейте 2 литра вода, добавете пилешкото месо и сол около 1/2 ч.л.и варете около 45 минути. Ако пилешкото месо е от домашно пиле, трябва да варите по-дълго, около 60 минути.
След като се свари месото, оберете образувалата се пяна отгоре, извадете месото и прецедете бульона. Върнете бульона на огъня и в него сложете нарязаните на кубчета моркови и домат, и лукът рендосан на ренде.
Оставете да поври 10 минути, след което добавете натрошеното фиде, целината и ако е необходимо мъничко олио. Нарежете месото на дребни парченца и ги добавете към супата.
Подправете с куркума и черен пипер. Варете още 10 минути и свалете от огъня.
Направете застройка, като в купичка разбиете яйцето с киселото мляко и добавите на тънка струйка малко от топлия бульон от супата.
Бъркайте непрекъснато докато наливате бульона, за да не се пресече застройката. После пак на тънка струйка при непрекъснато бъркане сипете застройката в пилешката супа. Поръсете с наситнен магданоз.
Коментари