Начин на приготвяне
Омесваме добре каймата с настъргания на ренде лук, сол, черен и червен пипер, чубрица, магданоз и малко вода и оставяме да почине в хладилник за около час.
Сваряваме картофите до готовност, обелваме ги и пасираме на пюре, като добавим краве масло и сол на вкус.
Загряваме останалото краве масло в тиган и добавяме брашното, като отнемем от огъня до получаване на гладка каша.
Постепенно добавяме прясното мляко, овкусяваме със сол и индийско орехче и варим около 20 мин на тих огън до получаването на гладък сос Бешамел.
В правоъгълна тавичка слагаме картофеното пюре и изравняваме с шпатула, с обратното на вилицата разчертаваме квадрати, в каналчетата наливаме доматено пюре.
В средата на всеки квадрат с водна чаша правим вдлъбнатини. Във всяка вдлъбнатина сипваме по малко сос Бешамел.
От каймата оформяме топки и поставяме във всяка вдлъбнатина. Поставяме във всяко Драконово око по една маслинка с чушка.
Около кюфтетата поръсваме с настърган кашкавал.
Печем в предварително загрята на 200 градуса фурна около 30 мин.