Пухкави рогчета с извара и кашкавал

24/09/2018
"Толкова апетитни, че няма нужда да навивате будилника - всички ще искат да станат рано, за да ги опитат "
Приготвяне50 мин.
Готвене25 мин.
Общо75 мин.
Порции8
Сготви+1 точка
9 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 205
  • Преглеждания за месеца40
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена9

Необходими Съставки

  • мая - 20 г
  • вода - 200 г
  • айрян - 150 мл гъст
  • HOSSO - 2 с. л.
  • мас - 1 с. л. мека
  • захар - 1 с. л. равна
  • сол - 1 ч. л.
  • яйца - 1 белтък, жълтъкът е за намазване
  • брашно - 600 - 700 г
  • плънка
  • извара - 150 г
  • кашкавал - 50 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Маята се натрошава в топла вода със захарта и 2 с. л. брашно на кашичка. Оставя се да бухне и с останалите продукти се замесва средно меко тесто. Оставя се да втаса на топло 40 минути и разделяме на две части.

В купа се смесва извара, малко сол и настърган кашкавал. Първата топка тесто се разточва на правоъгълна кора, в долната част се разпределя плънката и навиваме на руло.

Нарязва се с нож на 4 парчета и поставяме върху хартия за печене. Втората се разделя на 4 части. С намазнени ръце се оформя елипса, поставя се от плънката и навиваме руло.

Излизат 8-10 големи рогчета, може да направите и по малки за повече бройки. Оставят се да втасат още 40 минути, намазваме с разбит с олио жълтък.

Печем в загрята фурна на 180 градуса около 20-25 минути до златисто. Чудесна домашна закуска за семейството!

Рейтинг

5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар