Начин на приготвяне
От маята, топлото мляко, захарта и брашното разбиваме гъста каша като боза. Оставяме да втаса около 15 мин.
После прибавяме айрана, 1 жълтък и 3 белтъка, солта и олиото.
Жълтъците оставяме за намазване.
Прибавяме пресято брашно постепенно и замесваме меко тесто.
Оставяме да втаса, след което разделяме на 3 топки.
Разточваме 1 топка, след което мажем с масло, отгоре поставяме втората топка разточена и накрая третата разточена топка.
Разстиламе с ръце, да стане тънък лист.
Разделяме по дължина на 4. Режем на правоъгълници .
В купа си настъргваме кашкавала и сиренето, добавяме и яйцата и разбиваме плънката за нашите домашни рогчета.
На готовите правоъгълници слагаме в единия край готовата смес от сирене и кашкавал, а другия край разрязваме, но не докрай на ивички.
Навиваме и оставяме да втасат.
Отгоре намазваме с жълтък и олио и поръсваме със сусама пухкавите закуски.
Поставяме във фурната рогчетата с кашкавал и сирене, да се пекат на 160°C с вентилатор.