Gotvach.bg»Рецепти»Зеленчукови ястия»Пикантно прясно зеле в тенджера под налягане

Пикантно прясно зеле в тенджера под налягане

ЗориЗори
Гуру
1k10k5k7
Пикантно прясно зеле в тенджера под налягане
Снимка: Зори
1 / 9
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
35 мин.
Порции
6
"Уникална вкусотия, която е готова за има-няма 30 минутки"

Необходими Продукти

  • прясно зеле - 1 средна зелка
  • червени чушки - 1 бр.
  • моркови - 1 бр.
  • домати - 4 бр. едри, зрели
  • кориандър - 1/2 ч.л. семена
  • копър - 1/2 ч.л. семена
  • дафинов лист - 1 бр.
  • люти чушлета - 2 - 3 бр.
  • чесън - 1 - 2 скилидки
  • олио - 6 с.л.
  • черен пипер - 1/2 ч.л. на зърна
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Зелето се почиства от външните листа и се нарязва на едро. Морковът и доматите се обелват и настъргват на едро ренде.

Червената чушка и лютите чушлета се почистват от семенцата и се наситняват. Скилидките чесън се оставят цели, без да се белят.

Олиото се загрява в тенджерата под налягане (без капак) и в него се пускат семената кориандър и копър. Щом започнат да отделят аромата си, към тях се добавя нарязаното на едро прясно зеле.

Задушава се с леко разбъркване за 2-3 минути и към него е добавят морковите, червената чушка и лютите чушлета, доматите и целите небелени скилидки чесън.

След още 3-4 минути се добавя 1 ч.ч. вода, дафиновият лист, зърната черен пипер и сол. Тенджерата се затваря с херметическия капак и котлона се увеличава.

След като се вдигне налягането и започне да излиза пара от клапана, се засичат 15 - 20 минути и котлонът се изключва.

Когато тенджерата е достатъчно изстинала, за да може да се отвори безопасно (около 15 - 20 минути след оттеглянето от котлона), капакът се отваря и пикантното зеле се сервира в порционни чинии.

Може да се консумира веднага или да се охлади и да се хапва студено в летните жеги. И в двата случая е много вкусно.

Пикантното прясно зеле в тенджера под налягане е много вкусно!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: