Начин на приготвяне
Разбийте мекото масло на пухкав крем заедно със захарта. Един по един добавете жълтъците, като не спирате разбиването. След това лъжица по лъжица добавете брашното, коняка и ароматизирайте сместа с ванилия.
Отделно разбийте белтъците с щипка сол на пухкав крем. Добавете и внимателно ги разбъркайте към основната смес.
Прехвърлете сместа в малка форма за торта, застлана с хартия за печене, леко намазнена. Изпечете в умерена фурна до готовност.
Охладете блата, по желание го разрежете на 2 отделни блата, леко ги сиропирайте със захарен сироп или сок от компот и слепете със сладко.
Отгоре тортата се маже с разбита с пудра захар сметана и се шприцоват розички. Прави се украса от настърган шоколад и плодове от сладко.
Коментари