Варени гевречета Бейгъли

ЕленаЕлена
Новак
34
204
42
103
25/09/2018
"Усмихнете се, тези варени гевречета Бейгъли са специално за вас "
Приготвяне120 мин.
Готвене40 мин.
Общо160 мин.
Порции12
Сготви+1 точка
8 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 283
  • Преглеждания за месеца0
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена8

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Маята се разтваря в топлото мляко и захарта. Добавят се брашното, маслото, солта и белтъкът. Омесва се меко и еластично тесто. Оставя се да втаса, докато си удвои обема.

След като тестото е вече втасало, се разделя на 12-15 топки (в зависимост от това колко големи искате да са гевречетата). Разстиламе всяка топка на фитил, който свързваме в двата края.

Друг начин за оформяне е, като направим дупка в средата на топката с пръст, намазнен с олио, и оформим геврече. Оставяме готовите гевречета да починат 30 минути.

През това време в голяма тенджера кипваме вода с 1 ч.л. захар. Пускаме всяко едно от бейгълите в кипящата вода за около минута, докато изплува на повърхността.

Изваждат се с решетъчна лъжица и се поставят в тава, покрита с хартия за печене.

Отгоре се намазват с жълтък, разбит с малко вода, и се поръсват със сусам.

Пекат се 20-25 минути в предварително загрята на 200 градуса фурна.

Сгъваема бамбукова маса за закуска в леглото-17%
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Сгъваема бамбукова маса за закуска в леглото
24.00 лв.
20.00 лв.
Виж ››

Мнозина си мечтаят за закуска в леглото, а ние можем лесно да сбъднем мечтата ви с тази стилна бамбукова маса за закуска

Рейтинг

5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар