Gotvach.bg»Рецепти»Основни Ястия»Пълнени Чушки»Пълнени чушки с кайма и бекон в доматен сос

Пълнени чушки с кайма и бекон в доматен сос

Пълнени чушки с кайма и бекон в доматен сос
Снимка: Елена Стефанова Йорданова
2 / 3
29/05/2022
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
60 мин.
Порции
4
"Това са от онези пълнени чушки, за които всички дълго ще говорят"

Необходими Продукти

  • чушки - 8 бр. (зависи от големината им)
  • кайма - 900 г
  • пушен бекон - 200 г
  • черен пипер - 1/2 ч.л.
  • червен пипер - 1/2 ч.л.
  • чубрица - 1 ч.л.
  • сол - 1/2 ч.л.
  • За соса
  • дoмати - 6 бр.
  • чесън - 2 скилидки
  • магданоз
  • олио
  • За ориза
  • кромид лук - 1 глава
  • ориз - 1 ч.ч.
  • сол
  • черен пипер
  • лимон - само няколко капки
  • олио
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Беконът се нарязва на ситно и се обърква с каймата и подправките. Чушките се пълнят и се нареждат в намазнена тава. Сипва се вода, колкото да покрие дъното, и се пекат на 200°C до приятен загар.

Ориз:

В дълбок съд се запържва една глава нарязан на ситно кромид лук. Добавя се 1 ч.ч. ориз и щом леко промени цвета си, се наливат 3 ч.ч. гореща вода.

Изстискват се няколко капки сок от лимон и се овкусява с черен пипер и сол.

След като заври, се затваря плътно, маха се от котлона и се оставя, докато оризът поеме водата.

Доматен сос:

Доматите се рендосват и се запържват на слаб огън до изпаряване на водата.

Малко преди да се махнат от огъня, се добавя нарязан чесън, сол и магданоз.

Пълнените чушки се поставят върху доматения сос и се поднасят с ориз.

Пълнените чушки с кайма и бекон в доматен сос са много вкусни.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
54
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Потребител#215390
Потребител#215390
Изглежда вкусно ще я пробвам
25.09.2018 16:26