Туршия с карфиол и броколи

27/09/2018
"Не харесвате броколи, защото не сте опитали нашата туршия с карфиол и броколи "
Приготвяне20 мин.
Готвене30 мин.
Общо50 мин.
Порции1
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо1 057
  • Преглеждания за месеца249
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

  • карфиол - 1 глава
  • броколи - 1 - 2 глави
  • морска сол - 3 с.л. за 3 - литров буркан /или 1 с.л. за 1 л вода/
  • вода
  • моркови - 1 - 2 бр. по желание
  • бял синап
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Ако се използва 3-литров стъклен буркани, подреждаме най-напред розичките от карфиола и броколите.

Добавяме във всеки буркан 2-3 с.л. /пълни/ бял синап.

В 1 л вряща вода разтваряме морската сол, докато се стопи.

Поставяме по 3 с.л. морска сол на всеки 3-литров буркан.

Оставяме водата да се охлади напълно.

Заливаме зеленчуците и допълваме буркана със студена вода.

Туршията се преточва 1 седмица всеки ден, а около 2 седмици през 1-2 дни.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар