Веган Пилешка Супа

Рая АндоноваРая Андонова
Мастър Шеф
7985k1k11
Веган Пилешка Супа2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
40 мин.
Порции
8
"Ето я кулинарната магия в действие - вижте как се прави супа, която е хем пилешка, хем веган"

Необходими Продукти

  • тофу - 300 г
  • соев сос - 1 с.л.
  • лук - 1 - 2 глави
  • моркови - 2 - 3
  • селъри - 4 стръка
  • чесън - 1 скилидка
  • дафинов лист - 1
  • зеленчуков бульон - 1 кубче
  • фиде - 200 г
  • черен пипер - млян
  • мащерка
  • сол
  • олио
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Тофуто се слага в чиния, покрива се с още една чиния отгоре, върху която се слага нещо тежко, което да притиска тофуто. Оставя се така известно време, за да се отдели възможно най-много от водата в него. Това прави тофуто не така ронливо.

Когато е готово, се реже на кубчета, нареждат се в тава, застлана с хартия за печене, и се пекат на 200 градуса около 25-30 минути. Това е необходимо, за да се стегне още и да придобие донякъде текстурата на месо. Забелязах, че при печенето кубчетата тофу малко се надуха, така че трябваше да го нарежа на по-малки парченца.

През това време зеленчуците се нарязват и се запържват. Прибавят се подправките. Добавя се вода и се оставя да заври.

Готовото тофу се премества в купа и се обърква със соевия сос.

Когато заври водата, се добавя кубчето бульон и се намаля котлонът. Слага се фидето и се оставя около 5 минути да поомекне.

След това се прибавя тофуто и се оставя да къкри до готовност на фидето.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: