Пилешки рулца с челядинки

Viktoriya AfzaliViktoriya Afzali
Готвач
105
637
208
224
2
26/09/2018
"Толкова са ароматни, че няма да имате търпение да ги опитате "
Приготвяне30 мин.
Готвене40 мин.
Общо70 мин.
Порции6
Сготви+1 точка
12 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо845
  • Преглеждания за месеца0
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена12

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измиваме и подсушаваме пилешкото месо. Изтъняваме внимателно месото с нож или го начукваме, за да се получат широки пържоли. Поръсваме с подправката за пиле и с олиото. Разбъркваме добре и оставя настрани месото.

Почистваме челядинките и зеленчуците. Гъбките бяха от по-малките и ги оставих цели, за да е по-красиво, но ако вашите са по-големи, може и тях да си нарежете. Режем на кубчета морковите, лука и чушките.

В тиган слагаме маслото да се загрее и след това изсипваме лука, морковите, чушите и гъбките. Задушаваме за 2-3 минути и поръсваме с черен пипер и соев сос. Разбъркваме и спираме котлона.

На голяма дъска слагаме овкусена пържола и добавяме част от плънката. Навиваме на руло и забождаме с клечки за зъби, за да се запази формата. Така правим и с останалите пържоли.

Подреждаме готовите рула в намазнена тавичка и ги поливаме с бялото вино, а ако обичате повече сос, може да добавите и 50 мл вода. Печем в умерена фурна на 180 градуса до готовност около 30-40 минути.

Сервираме топли пилешките рула с челядинки, за който желае добавяме и малко сос.

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар