Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Пилешко месо»Рулца»Пилешки рулца с челядинки

Пилешки рулца с челядинки

Viktoriya AfzaliViktoriya Afzali
Иноватор
1077202122
Пилешки рулца с челядинки3 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
70 мин.
Порции
6
"Толкова са ароматни, че няма да имате търпение да ги опитате"

Необходими Продукти

  • пилешки бутчета - 6 бр. обезкостени
  • челядинки - 250 г
  • моркови - 2 бр.
  • зелени чушки - 2
  • бяло вино - 100 мл
  • лук - 2 глави кромид
  • подправка за пиле
  • олио - 1 - 2 с.л.
  • черен пипер - на вкус
  • соев сос - на вкус
  • масло - 1 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измиваме и подсушаваме пилешкото месо. Изтъняваме внимателно месото с нож или го начукваме, за да се получат широки пържоли. Поръсваме с подправката за пиле и с олиото. Разбъркваме добре и оставя настрани месото.

Почистваме челядинките и зеленчуците. Гъбките бяха от по-малките и ги оставих цели, за да е по-красиво, но ако вашите са по-големи, може и тях да си нарежете. Режем на кубчета морковите, лука и чушките.

В тиган слагаме маслото да се загрее и след това изсипваме лука, морковите, чушите и гъбките. Задушаваме за 2-3 минути и поръсваме с черен пипер и соев сос. Разбъркваме и спираме котлона.

На голяма дъска слагаме овкусена пържола и добавяме част от плънката. Навиваме на руло и забождаме с клечки за зъби, за да се запази формата. Така правим и с останалите пържоли.

Подреждаме готовите рула в намазнена тавичка и ги поливаме с бялото вино, а ако обичате повече сос, може да добавите и 50 мл вода. Печем в умерена фурна на 180 градуса до готовност около 30-40 минути.

Сервираме топли пилешките рула с челядинки, за който желае добавяме и малко сос.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: