Начин на приготвяне
Измиваме и подсушаваме пилешкото месо. Изтъняваме внимателно месото с нож или го начукваме, за да се получат широки пържоли. Поръсваме с подправката за пиле и с олиото. Разбъркваме добре и оставя настрани месото.
Почистваме челядинките и зеленчуците. Гъбките бяха от по-малките и ги оставих цели, за да е по-красиво, но ако вашите са по-големи, може и тях да си нарежете. Режем на кубчета морковите, лука и чушките.
В тиган слагаме маслото да се загрее и след това изсипваме лука, морковите, чушите и гъбките. Задушаваме за 2-3 минути и поръсваме с черен пипер и соев сос. Разбъркваме и спираме котлона.
На голяма дъска слагаме овкусена пържола и добавяме част от плънката. Навиваме на руло и забождаме с клечки за зъби, за да се запази формата. Така правим и с останалите пържоли.
Подреждаме готовите рула в намазнена тавичка и ги поливаме с бялото вино, а ако обичате повече сос, може да добавите и 50 мл вода. Печем в умерена фурна на 180 градуса до готовност около 30-40 минути.
Сервираме топли пилешките рула с челядинки, за който желае добавяме и малко сос.