Граовско гювече

Rositsa IvanovaRositsa Ivanova
Администратор
3723k6
Граовско гювече3 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
120 мин.
Общо
150 мин.
Порции
8
"Няма нужда да ви казваме къде правят най-вкусните гювечета, ще ви оставим да опитате и сами са разберете"

Необходими Продукти

  • свинско месо - 1.8 кг от труп
  • свинска мас - 200 г
  • сланина - 100 г
  • картофи - 1.8 кг
  • кисело зеле - 600 г листа
  • зелев сок - 300 мл
  • червен пипер - 20 г
  • чесън - 100 г
  • ким - 1 г
  • сол - 20 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете свинското на едри късчета, поръсете сол и ким, объркайте и оставете да престои 30 минути така.

Нарежете сланината на тънки парчета, сложете я в глинен гювеч/тенджера и покрийте с част от зелевите листа.

Отгоре сложете свинското, нарязаните картофи на кръгчета и разпръснете скилидки чесън.

Поръсете отгоре сол, червен пипер и покрийте с останалите зелеви листа. Полейте зелевия сок, сложете капак на тенджерата и пъхнете Граовското гювече във фурната да се задушава до готовност.

Рецептата е от Пернишкия край.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: