Gotvach.bg»Рецепти»Хляб»Хляб с лимец и просо

Хляб с лимец и просо

Стоянка  РусеноваСтоянка Русенова
Автор
2k12k7k11k13
Хляб с лимец и просо1 / 2
29/09/2018
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
50 мин.
Порции
1

Необходими Продукти

  • брашно от лимец - 350 г
  • брашно от просо - 150 г
  • вода - 1 ч.ч.
  • лимони - 1/2 бр. сока
  • зехтин - 2 с.л.
  • мед - 1 с.л.
  • сол - 1 ч.л.
  • сода - 1 ч.л.
  • тиквени семки - 2 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Последователно смесваме в дълбок съд първо водата, зехтина, меда и сока от лимон.

В друга купа смесваме сухите съставки – двата вида брашно, солта, содата и тиквените семки.

Към течната смес постепенно добавяме сухите съставки.

От всички съставки се получава меко ронливо тесто.

Оформяме хляба с ръце и отгоре поръсваме с тиквеното семе.

Поставяме в тава и печем в предварително загрята фурна на 200 градуса за около 20-30 минути.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: