Начин на приготвяне
Кипнете 200 мл вода, сипете вътре просто и го сварете за 20 минути. Извадете и го оставете да се охлади.
Смесете брашното, солта, захарта, лютите чушки и маята, добавете топлата вода и замесете меко тесто. Сложете го в намазнена купа, покрийте с кърпа и оставете на топло място за 1 час, докато удвои размера си.
Разтопете маслото в тиган и запържете лука. Добавете кимиона и куркумата и пържете още около 5 минути. Махнете от котлона.
Разточете леко тестото, сипете вътре лучената смес и просото и замесете отново. Сложете тестото в намазнена тава, покрийте и оставете да престои още 45 минути.
Междувременно загрейте фурната на 220 градуса и изпечете хляба до готовност.
Коментари