Зеленчукова супа с карфиол, фиде и джоджен

Илиана ПървановаИлиана ПървановаИноватор40213131
28/09/2018
Приготвяне10 мин.
Готвене25 мин.
Общо35 мин.
Порции3
Сготви+1 точка
8 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 598
  • Преглеждания за месеца47
  • Преглеждания за седмицата8
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена8

Необходими Съставки

  • картофи - 2 бр.
  • моркови - 2 бр.
  • лук - 1 глава
  • чушки - 1 бр. зелена
  • карфиол - 1 шепа, начупен
  • фиде - 8 с.л. , фино
  • джоджен, - 1 ч.л. сушен, стрит
  • черен пипер - 1 шипка
  • шарлан - 1 с.л.
  • хималайска сол - 1 и 1/2 ч.л фина
  • вода - ~1.6 л
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Във врящата вода добавяме солта, шарлана и нарязаните на малки кубченца картофи.

След 5 минути добавяме и нарязаните моркови на фини кръгчета - варим още 5 минути.

Начупваме карфиола на малки бонзайчета, нарязваме чушката и лука на малки кубченца и ги добавяме. След това изсипваме фидето и хубаво разбъркваме - варим още 7-10 минути.

Подправяме къкрещата супа с джоджена и черния пипер. Ястието е готово.

Разпределяме в 3 дълбоки купи за супа.

Ароматна шарена зеленчукова супа, любима на всички!

Чудно вкусно!

Рейтинг

5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
Потребител#215390
Хубава рецепта и изглежда вкусно а и в студените дни топлите супи са много полезни против настинки
0
0