Начин на приготвяне
За тестото в купа се разбива яйцето и захарта. Киселото мляко и амонячната сода се смесват, след това се прибавят към яйчената смес. Прибавят се олиото, бакпулверът, пресято брашно.
Меси се меко и нелепнещо тесто. След около 5-10 минути се разточва около 3-5 мм, нарязва се на ленти около 1.5-2 см широки и се увиват около формички фунийки.
Нареждат се в тава с хартия за печене , на разстояние едни от други. Пекат се на 190-200 градуса до златист цвят.
После се охлаждат и се пълнят с крем.
За крема 400 мл мляко и захарта се слагат на котлона. Останалите 100 мл се разбиват с яйцата, нишестето и брашното. Щом млякото заври, сместа се сипва, като се разбърква непрекъснато до сгъстяване.
После може да се пасира, за да е гладък кремът. Прибавя се маслото, ванилиите и кокосовите стърготини.
С шприц се пълнят фунийките. Може да се топнат в настърган шоколад или кокосови стърготини.
Оставят се за 1 нощ, за да омекнат.
Коментари