Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Кекс»Морковен кекс с Чийзкейк плънка

Морковен кекс с Чийзкейк плънка

Морковен кекс с Чийзкейк плънка
Снимка: Марияна Петрова Иванова
2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
80 мин.
Порции
15
"Без преувеличения това е най-ароматният чийзкейк, който сме опитвали и е толкова лесен да приготвяне"

Необходими Продукти

  • за кексовото тесто
  • брашно - 230 г
  • суха мая - 2.5 ч.л.
  • сода бикарбонат - 1 ч.л.
  • канела - 1 ч.л.
  • джинджифил - 1/4 ч.л. сух
  • индийско орехче - 1/2 ч.л.
  • сол - щипка
  • кокосови стърготини - 15 г
  • бадеми - 50 г
  • стафиди - 30 г
  • кафява захар - 90 г
  • яйца - 3 бр.
  • олио - 175 г
  • моркови - 300 г настъргани
  • какао - 1 ч.л
  • за плънката Чийзкейк
  • крема сирене - 300 г
  • яйца - 1 бр.
  • захар - 60 г
  • ванилия - 1 бр. (0.2 г)
  • брашно - 20 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Направете първо кекса, като счупите яйцата в купа и добавите захарта. Разбийте с миксер до пухкав крем и удвояване на обема.

Добавете олиото, като наливате на тънка струя и не спирате да бъркате с миксера, но на по-слаба степен. Сложете морковите, а след това всички сухи съставки, ядки и т.н. Изчакайте да се смеси всичко и изключете.

В друга купа сложете крема сиренето, захарта, ванилията, брашното и счупете яйцето. Разбъркайте с миксера за кратко, колкото да се смеси всичко и няма бучки.

Намазнете форма за кекс, а след това сложете и 1 с.л брашно. Поръсете всички части равномерно.

Изсипете половина от кексовата смес. Отгоре сложете цялата бяла смес (чийзкейка), а върху нея останалата кексова смес.

Загрейте фурната на 180 градуса и печете до готовност.

Морковеният кекс с Чийзкейк плънка е страхотен!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
55
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Yordanka Kovacheva
Yordanka Kovacheva
Марианка здравей. В продуктите пише "суха мая" , но да не би да се има предвид "бакпулвер", тъй като кекса по принцип не се прави с мая и не втасва, а се слага да се пече директно. Но може пък това да е някаква различна технология на приготвяне, затова питам.
12.08.2022 10:18