Пенерлия

ПамелаПамела
Новак
2910
Пенерлия2 / 2
29/09/2018
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
70 мин.
Порции
4
"Пенерлия - това е една от онези незабравими рецепти, които винаги ще присъстват в историята и традициите ни"

Необходими Продукти

  • брашно - 1 кг.
  • яйца - 1 + 3 за плънката
  • мая - 1/2 кубче
  • олио - 1 с.л.
  • захар - 1 ч.л.
  • сирене - 250 - 300 г
  • масло - 200 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В пресятото брашно сипете маята, добавете яйцето, солта.

Долейте вода и постепенно замесете меко тесто.

Разточете го на кръгла кора и набрашнявайте при нужда.

Яйцата с натрошеното сирене разбийте в купа за плънка.

Разточената кора намажете с масло, разпределете плънката и навийте внимателно на руло. От него нарежете парчета с дебелина около 4 пръста.

Единият им край се топва в брашно и се подреждат в намазнена тава с малко разстояние, защото ще се надуе.

Оставете да втаса хубаво. След това върху всяко парче сложете парче масло и пъхнете да се пече за 40 минути на 180 градуса.

Готовата Пенерлия напръскайте с вода и увийте с кърпа, за да се задуши.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка:

Подобни от медията