Сурова шарена туршия без аспирин

Илиана ПървановаИлиана ПървановаИноватор336851
29/09/2018
"Хапвайте до насита сурова шарена туршия, без никакви притеснения, защото в нашата няма нито едно хапче аспирин "
Приготвяне15 мин.
Общо15 мин.
Сготви+1 точка
8 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо10 046
  • Преглеждания за месеца1572
  • Преглеждания за седмицата516
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена8

Необходими Съставки

  • карфиол
  • моркови
  • червени чушки
  • зелени чушки
  • магданоз
  • хималайска сол - фина
  • ябълков оцет - домашен
  • кафява захар
  • вода
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарязваме всички зеленчуци на средно едри парчета (карфиолът може да бъде начупен, а не нарязан, и морковите е препоръчително да са обелени).

Подготвяме си хубаво измити и подсушени буркани и във всеки сипваме приблизително по 1 супена лъжица домашен ябълков оцет, сол на вкус и съвсем малко кафява захар.

Всичките нарязани зеленчуци ги разбъркваме в една обща купа, за да се смесят различните видове. Сипваме равномерно във всеки буркан, като не ги препълваме.

Заливаме ги с вода (по желание може да е гореща, ако искаме да сме сигурни, че туршията ще се получи перфектно), докато стигне до гърлото - не повече.

Затваряме ги плътно и добре затегнато и ги разклащаме. Съхраняваме ги на тъмно и хладно, като всеки ден се разклащат, за да се активира пълноценно процесът на ферментация.

Ако я направим през есенния сезон, ще можем да ѝ се насладим на трапезата на Бъдни Вечер, Коледа и Нова Година, тъй като тогава е е най-хубава и напълно готова.

Свежо хрупкава, сладко-кисела туршия - много лесна за изпълнение!

Чудно Вкусно!

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
Galya Pelovska
Galya Pelovska
02.10.2018 23:47
А няма ли да бомбира???
1
0