Картофена запеканка с бекон и заливка

Мария СимоваМария Симова
Гуру
1k
16k
3k
10k
18
Картофена запеканка с бекон и заливка
Снимка: Мария Симова
1 / 3
30/09/2018
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне40 мин.
Сготви35 мин.
Общо75 мин.
Порции6
"Най-добрият начин да покажете колко харесвате тази запеканка, е да си поискате допълнително"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте много добре картофите и ги поставете в тенджера с подсолена студена вода. Поставете тенджерата на огъня и варете картофите до готовност за около 20 минути.

Обелете картофите и оставете настрани.

В тиган разтопете маслото, с част от него намажете дъното на правоъгълна тавичка.

В останалото масло запържете последователно ситно нарязания лук, чушките нарязани на малки кубчета и бекона, нарязан на малки ленти, до златисто и отстранете от огъня.

Нарежете картофите на филийки и наредете половината от тях на дъното на подмазаната с масло тава. Поръсете с половината част от натрошеното сирене върху тях и наредете останалата част картофи, отгоре разпределете запържения бекон със зеленчука.

В купа разбийте яйцата, прибавете останалата част от сиренето и кашкавала, разбъркайте и налейте прясното мляко, посолете на вкус и прибавете ригана, разбъркайте.

Залейте картофената запеканка с яйчената смес равномерно и поставете тавата в предварително нагрятата на 200 градуса фурна, печете до лек златист загар за около 33-35 минути.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: