Флан Кейк

marcheva14marcheva14Мастър Шеф99071059011
30/09/2018
"Няма да му устоите, защото е невероятно вкусен "
Приготвяне30 мин.
Готвене60 мин.
Общо90 мин.
Порции10
Сготви+1 точка
15 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо931
  • Преглеждания за месеца23
  • Преглеждания за седмицата2
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена15

Необходими Съставки

  • КАРАМЕЛ
  • захар - 200 г, кристал
  • ВАНИЛОВ БЛАТ
  • брашно - 190 г, бяло
  • сол - 1 щипка
  • бакпулвер - 6 г
  • масло - 113 г, стайна температура
  • захар - 100 г, кристал
  • яйца - 2 бр. L
  • ванилия - 2 ч.л., екстракт
  • прясно мляко - 120 мл
  • ФЛАН
  • крема сирене - 230 г Филаделфия
  • яйца - 4 бр.
  • кондензирано мляко - 397 г сладко (1 бр. консерва)
  • кондензирано мляко - 350 мл за кафе
  • ромова есенция - 1 бр.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

КАРАМЕЛ

В тенджера се изсипва захарта, поставя се на умерен котлон да се карамелизира до златисто. Сваля се от котлона и се изсипва в леко намаслена с масло кръгла ребрована кейкова форма - 23-25 см. Оставя се настрана.

ВАНИЛОВ БЛАТ

Фурна - 180 градуса

1. В купа се смесва брашното, бакпулверът и солта. Оставя се настрана.

2. В голяма купа се разбива с миксер мекото масло и захарта до побеляване. Едно по едно се прибавят яйцата и ванилията. Бавно на порции се добавя брашното, като се редува с млякото. Сместа се изсипва в кейковата форма върху карамела. Оставя се настрана.

3. В голяма купа с миксер се разбива крема сиренето до гладка консистенция. Включват се яйцата, ванилията, есенцията ром и се изсипва кондензираното мляко, разбива се, да се усвои, и се добавя кондензираното мляко за кафе. Разбива се отново до хомогенност. Изсипва се върху тестото във формата.

Формата се поставя в тава, добавя се гореща вода до половината на формата.

Пече се на 180 градуса за около 60 мин или докато клечка, поставена в средата, излезе чиста.

Охлажда се до стайна температура, а след това се оставя в хладилник за 1 нощ.

Преди да се обърне в подходяща чиния, формата се поставя в тава с гореща вода за 1-2 мин. Обръща се.

Източник: Homecooking

Рейтинг

5 6
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар