Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Морковен сладкиш Ели

Морковен сладкиш Ели

ElitsaElitsa
Новак
1
Морковен сладкиш Ели2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
90 мин.
Порции
10
"Съветваме ви да изпробвате този морковен десерт - страхотен е"

Необходими Продукти

  • захар - 200 г
  • яйца - 5 бр.
  • брашно - 50 г
  • моркови - 200 г настъргани
  • смлени бадеми - 200 г
  • бакпулвер - 1 бр.
  • лимони - сок от един лимон
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Захарта и жълтъците се разбиват хубаво, добавят се всички останали продукти, без белтъците. Те се разбивят на сняг и се добавят накрая, като се бърка бавно и леко, за да остане сместа пухкава.

Сместа се изсипва в намазнена форма и се пече на около 160 градуса около един час.

Като се охлади напълно, може да се украси с пудра захар, течен шоколад или с глазура от пудра захар и лимонов сок.

Този морковен сладкиш се получава винаги и е страхотен за Великден.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.1
53
42
32
20
10
Дай твоята оценка: