Начин на приготвяне
Айсбергът и марулята се накъсват на парченца (не по-големи от кибритена кутийка) и се слагат в салатна чиния. Посипва се с царевицата.
Отгоре в кръг се нареждат парчетата изпечено пилешкото филе, нарязано на тънки резени, най-отгоре се слага пармезан на люспи, отстрани 2-3 бр. чери домати и се поръсва със шепа крутони.
Салатата се полива със сос Цезар.
За него дресингът се е приготвя от 1 суров жълтък, 1 ч.л. дижонска горчица, 1 скилидка пресован чесън, 1 супена лъжица зехтин, 1 супена лъжица пармезан, сока от 1/2 лимон и сос Уорчестър.
По желание може да се добавят и две три филенца наситнена маринована аншоа към вашата Цезар салата.
Добър апетит!