Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Телешко месо»Гулаш»Баварски гулаш с кнедли

Баварски гулаш с кнедли

Нина Иванова ИвановаНина Иванова Иванова
Мастър Шеф
6145k2k7
Баварски гулаш с кнедли
Снимка: Нина Иванова Иванова
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
210 мин.
Общо
240 мин.
Порции
4
"Ароматен гулаш за студените дни - с богат вкус и типичните баварски кнедли"

Необходими Продукти

  • телешко месо - 500 г
  • лук - 400 г
  • чесън - 2 скилидки
  • олио - 50 мл
  • червен пипер - 1 с.л. , сладък
  • лют пипер - 1 ч.л. червен
  • доматено пюре - 2 с.л.
  • кимион - 1 ч.л.
  • риган - 1 ч.л.
  • черен пипер - 1/2 ч.л.
  • телешки бульон - 500 мл
  • за кнедлите
  • картофи - 300 г
  • яйца - 1/2 бр.
  • брашно - 70 г
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете месото на хапки. Почистете и нарежете лука на кубчета. Загрейте олиото в дълбок тиган на котлона на умерена температура.

Запържете месото за около 15 мин, като периодично разбърквате, или докато остане само на мазнина. Извадете и в същия тиган запържете лука за около 15 мин или докато омекне. Върнете месото в тигана и сипете двата червени пипера и хубаво разбъркайте.

След около 2 мин добавете доматеното пюре, ситно нарязания чесън, подправките и бульона. Намалете силата на котлона до слабо и гответе за около 3 часа под капак.

Междувременно направете картофените кнедли. Сварете картофите. Обелете ги и горещи ги намачкайте. Прибавете яйцето, солта и брашното. Омесете меко тесто.

С лъжица или с мокри ръце оформете малки топки. Пускайте топките във вряща подсолена вода за по няколко минути или докато изплуват на повърхността.

Не слагайте много кнедли във врящата вода.

Извадете кнедлите с решетъчна лъжица и отцедете. По желание може леко да запържите кнедлите в загрято олио или да сервирате направо в горещия гулаш. 

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
56
40
30
20
10
Дай твоята оценка: