Линцер с есенни плодове

marcheva14marcheva14Мастър Шеф97271058271
02/10/2018
"Как да не се влюбиш в есента, когато те изненадва с толкова вкусни сладкиши "
Приготвяне20 мин.
Готвене45 мин.
Общо65 мин.
Порции8
Сготви+1 точка
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо1 030
  • Преглеждания за месеца93
  • Преглеждания за седмицата27
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Фурна 170 градуса;

Тортена форма покрита с хартия за печене - 24-26 см.

Маслото и захарта се разбиват до пух. Добавят се яйцата и настърганата портокалова кора, брашното, разбъркано предварително с бакпулвера, ванилията. Цялата смес се разбива с миксер до хомогенност. Половината от нея се отделя настрана.

Към останалото тесто се прибавя още малко брашно, за да се оформи топка и тестото да е по-стегнато.

Топката тесто се оформя във формата, като се разнася с пръсти върху хартията за печене, като се оформя и малък борд. Надупчва се с вилица. Оставя се настрана до ползването му.

Плодовете се почистват и нарязват на кубчета. Изсипват се върху тестото, разпределят се и се посипват обилно с кафявата захар.

С лъжица се сипва от отделеното тесто върху плодовете, но така че да останат и празни пространства.

Пече се на 170 градуса за около 40-45 мин.

Охлажда се и се поръсва с пудра захар.

Източник: по идея на Вкусно с Йоли - yoli-www.blogspot.com

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар