Торта Линцер

IlariaIlaria
Мастър Шеф
2k3k3213k
Торта Линцер1 / 2
09/12/2014
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
60 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
105 мин.
Порции
10 парчета

Необходими Продукти

  • мас - 250 г свинска
  • брашно - 500 г
  • пудра захар - 250 г
  • яйца - 2 бр.
  • прясно мляко - 1 ч.ч.
  • бакпулвер - 1 прахче или сода
  • мармалад - около 300 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Смесете брашното със свинската мас и разтрийте сместа с ръка, докато станат трохи. Добавете разбитите жълтъци със захарта, млякото и бакпулвера. Замесете гладко тесто и го разделете на 3 части.

Двете разточете върху плота на еднакви блатове и ги сложете в тавички, предварително намазнени. Намажете единия лист обилно с мармалад. От третата част тесто късайте парченца, разточвайте ги с размер на молив и редете лентите върху мармалада надълго и нашироко.

Решетката намажете с разбито яйце и изпечете заедно и с другия блат в умерена фурна до готовност. След това слепете частта с решетката с другия блат отдолу с помощта на мармалад. Поднесете тортата Линцер с пудра захар, след като поизстине.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: