Начин на приготвяне
Фурна 170 градуса;
Тортена форма покрита с хартия за печене - 24-26 см.
Маслото и захарта се разбиват до пух. Добавят се яйцата и настърганата портокалова кора, брашното, разбъркано предварително с бакпулвера, ванилията. Цялата смес се разбива с миксер до хомогенност. Половината от нея се отделя настрана.
Към останалото тесто се прибавя още малко брашно, за да се оформи топка и тестото да е по-стегнато.
Топката тесто се оформя във формата, като се разнася с пръсти върху хартията за печене, като се оформя и малък борд. Надупчва се с вилица. Оставя се настрана до ползването му.
Плодовете се почистват и нарязват на кубчета. Изсипват се върху тестото, разпределят се и се посипват обилно с кафявата захар.
С лъжица се сипва от отделеното тесто върху плодовете, но така че да останат и празни пространства.
Пече се на 170 градуса за около 40-45 мин.
Охлажда се и се поръсва с пудра захар.
Източник: по идея на Вкусно с Йоли - yoli-www.blogspot.com