Линцер с есенни плодове

marcheva14marcheva14
Мастър Шеф
1k10k3k1
Линцер с есенни плодове
Снимка: marcheva14
3 / 5
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
65 мин.
Порции
8
"Как да не се влюбиш в есента, когато те изненадва с толкова вкусни сладкиши"

Необходими Продукти

  • масло - 80 г на стайна температура
  • захар - 100 г, кристал
  • яйца - 2 бр.
  • ванилия - 1 бр.
  • портокалова кора - 1 ч.л. настъргана
  • брашно - 150 г
  • бакпулвер - 1/2 ч.л.
  • канела - 1/4 ч.л.
  • сол - щипка
  • сини сливи - 350 г.
  • ябълки - 2 бр. средно големи
  • кафява захар - за поръска
  • брашно - за доомесване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Фурна 170 градуса;

Тортена форма покрита с хартия за печене - 24-26 см.

Маслото и захарта се разбиват до пух. Добавят се яйцата и настърганата портокалова кора, брашното, разбъркано предварително с бакпулвера, ванилията. Цялата смес се разбива с миксер до хомогенност. Половината от нея се отделя настрана.

Към останалото тесто се прибавя още малко брашно, за да се оформи топка и тестото да е по-стегнато.

Топката тесто се оформя във формата, като се разнася с пръсти върху хартията за печене, като се оформя и малък борд. Надупчва се с вилица. Оставя се настрана до ползването му.

Плодовете се почистват и нарязват на кубчета. Изсипват се върху тестото, разпределят се и се посипват обилно с кафявата захар.

С лъжица се сипва от отделеното тесто върху плодовете, но така че да останат и празни пространства.

Пече се на 170 градуса за около 40-45 мин.

Охлажда се и се поръсва с пудра захар.

Източник: по идея на Вкусно с Йоли - yoli-www.blogspot.com

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: