Свински ребра с мед и къри

Нина Иванова ИвановаНина Иванова Иванова
Мастър Шеф
614
4k
2k
2k
7
02/10/2018
"Масажирате ребрата хубаво с мед и къри и после преглъщате гладно, докато се изпекат до съвършенство - в общи линии това е рецептата "
Приготвяне30 мин.
Готвене40 мин.
Общо70 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
8 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 918
  • Преглеждания за месеца52
  • Преглеждания за седмицата5
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена8

Необходими Съставки

  • свински ребра - 1.5 кг
  • мед - 2 с.л.
  • лимонов сок - 1 с.л.
  • зехтин - 3 с.л.
  • къри - 1 ч.л.
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • черен пипер - 1/2 ч.л. черен
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете ребрата. Сложете на котлона тенджера с вода и кипнете. Добавете сол. Пуснете ребрата във врящата подсолена вода и варете за около 15 мин. Извадете и подсушете.

За маринатата смесете меда, кърито, черния и червения пипер, лимоновия сок, зехтина и солта.

Намажете ребрата с маринатата и ги подредете в тава, застлана с алуминиево фолио. Оставете месото да престои 30 мин.

Изпечете ребрата във фурна загрята на 200°C за около 20 -25 мин.

Поднесете с гарнитура по желание.

Рейтинг

5 4
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар