Кростини с Камембер и карамелизиран лук

02/10/2018
"Забравихме да добавим бутилка вино към продуктите, но вие ще ни простите този пропуск, нали "
Приготвяне10 мин.
Готвене30 мин.
Общо40 мин.
Порции10
Сготви+1 точки
4 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо303
  • Преглеждания за месеца11
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена4

Необходими Съставки

  • лук - 2 гл.
  • кафява захар - 1 ч.л.
  • балсамов оцет - 1 ч.л.
  • камембер - 100 г сирене
  • франзела - 1 бр.
  • зехтин
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Обелете и нарежете лука на полумесеци.

В тиган сложете три супени лъжици олио. Изчакайте да загрее и добавете лука. Намалете котлона на средна степен. Изчакайте да стане прозрачен и сложете захарта. Бъркайте периодично да не загори.

След няколко минути сложете и оцета (той не е задължителен, може да го пропуснете и без него ще стане). Затворете с капак. Изчакайте лука да омекне и придобие кафяв цвят, но не трябва да загаря. Готовият лук оставете леко да се охлади.

Нарежете франзелата на филийки. Залейте ги с малко зехтин. Загрейте грил-тиган и ги изпечете от двете страни.

Подредете хляба в голяма чиния. Нарежете сиренето Камембер на правоъгълни парчета.

Наредете върху всяка филийка хляб, а върху него сложете по една лъжичка от карамелизирания лук.подобни рецепти тук

5 4
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар