Пълнен заек с ориз гъби и пушено месо

ГАЛЯ ДУМАНОВАГАЛЯ ДУМАНОВА
Иноватор
183
926
215
363
3
21/11/2018
Приготвяне30 мин.
Готвене180 мин.
Общо210 мин.
Порции6
Сготви+1 точка
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо2 487
  • Преглеждания за месеца11
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Заекът се измива и се осолява отвътре и отвън. Измитите дреболии се нарязват и се запържват с нарязания лук в сгорещеното олио, докато лукът омекне.

Изчистеният ориз се сварява до полуготовност и си прибавя към дреболиите, прибавят се нарязаните гъби, пушеното месо на кубчета и всички подправки.

Тази плънка се изпържва до готовност за консумация. Заекът се пълни с помощта на лъжица и се зашива. Пече се в продълговата тава, в която наливаме вода до средата и се завива с фолио.

След 2 часа фолиото се маха и пълненият заек се допича за 15 минута, за да добие златиста коричка.

Когато остане част от плънката, която не може да се хване в заека, след махането на фолиото аз я добавям отстрани, за да се изпече.

Комплект от три кръгли тави от алпака - 28см, 32см и 36см
Приготвяй си тази рецепта в:
Комплект от три кръгли тави от алпака - 28см, 32см и 36см
25.00 лв.
18.99 лв.
Виж ››

Комплект от 3 кръгли тави, която всяка домакиня би посрещнала с отворени обятия. С възможност за приготвяне и съхранение за малко или по-голямо количество храна. Алуминиевите тави могат да се използват при печене или за съхранение в хладилник.

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар