Пълнен заек с ориз гъби и пушено месо

ГАЛЯ ДУМАНОВАГАЛЯ ДУМАНОВАИноватор17911272
21/11/2018
Приготвяне30 мин.
Готвене180 мин.
Общо210 мин.
Порции6
Сготви+1 точка
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 358
  • Преглеждания за месеца6
  • Преглеждания за седмицата5
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Заекът се измива и се осолява отвътре и отвън. Измитите дреболии се нарязват и се запържват с нарязания лук в сгорещеното олио, докато лукът омекне.

Изчистеният ориз се сварява до полуготовност и си прибавя към дреболиите, прибавят се нарязаните гъби, пушеното месо на кубчета и всички подправки.

Тази плънка се изпържва до готовност за консумация. Заекът се пълни с помощта на лъжица и се зашива. Пече се в продълговата тава, в която наливаме вода до средата и се завива с фолио.

След 2 часа фолиото се маха и пълненият заек се допича за 15 минута, за да добие златиста коричка.

Когато остане част от плънката, която не може да се хване в заека, след махането на фолиото аз я добавям отстрани, за да се изпече.

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар