Начин на приготвяне
Заекът се измива и се осолява отвътре и отвън. Измитите дреболии се нарязват и се запържват с нарязания лук в сгорещеното олио, докато лукът омекне.
Изчистеният ориз се сварява до полуготовност и си прибавя към дреболиите, прибавят се нарязаните гъби, пушеното месо на кубчета и всички подправки.
Тази плънка се изпържва до готовност за консумация. Заекът се пълни с помощта на лъжица и се зашива. Пече се в продълговата тава, в която наливаме вода до средата и се завива с фолио.
След 2 часа фолиото се маха и пълненият заек се допича за 15 минута, за да добие златиста коричка.
Когато остане част от плънката, която не може да се хване в заека, след махането на фолиото аз я добавям отстрани, за да се изпече.