Чипс от пилешки кожички - перфектното мезе

ЗорицаЗорицаГуру94525629154
04/10/2018
"Няма значение какво е питието, защото ние открихме перфектното мезе и не можем да спрем да похапваме от него "
Приготвяне10 мин.
Готвене15 мин.
Общо25 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
6 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 810
  • Преглеждания за месеца216
  • Преглеждания за седмицата0
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг4.8 от 5
  • Сготвена6

Необходими Съставки

  • пилешки кожички - 600 г
  • магданоз - 1 с.л. изсушен
  • чесън на прах - 1 ч.л.
  • черен пипер - 1 к.л.
  • червен пипер - 1 к.л.
  • майорана - 1 ч.л.
  • мащерка - 1 к.л.
  • чубрица - 1 к.л.
  • кимион - 1 к.л.
  • царевично брашно - 3 - 4 с.л.
  • сол
  • лют червен пипер - едро смлян, по желание
  • босилек - листенца пресен, за гарниране
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пилешките кожички се измиват под течаща вода и се оставят да се изцедят. Нарязват се на еднакви правоъгълници.

Посоляват се равномерно със сол, черен пипер, кимион и се оставят да се овкусят поне за половин час.

В подходяща купа се смесва брашното, малко сол, червен пипер, чесън на прах, добре стритите магданоз, чубрица, мащерка и майорана. Разбъркават се хубаво, за да се смесят подправките равномерно. За по-пикантен вкус може да добавите едро смлян лют червен пипер в количество по ваш вкус.

Кожичките се завиват на рулца и се поръсват с останалото в купата брашно с подправки. Прехвърлят се в тавичка с намазана с олио хартия за печене.

Слагат се в предварително добре загрята фурна (около 250 градуса, средна решетка и включен вентилатор) до получаването на апетитен златисто-кафяв цвят и до получаването на желаната хрупкавост.

Сервират се украсени с листенца пресен босилек. Чудесно мезе за вино, бира (светла или тъмна), ракия.

Добър апетит и наздраве!

Рейтинг

5 5
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
Станислава Вълкова
Наистина добро мезе ,особено с различни по -вкус подправки стават чудни..
1
0