Уникална скумрия на фурна

21/11/2018
Приготвяне40 мин.
Готвене40 мин.
Общо80 мин.
Порции3
Сготви+1 точка
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо8 533
  • Преглеждания за месеца353
  • Преглеждания за седмицата105
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Едра скумрия се почиства, измива се добре и се нарязва на шайби. Поръсва се със сол и черен пипер.

Картофите /обелени/ се режат на тънки кръгчета, лукът - на полумесеци, зелена чушка - на лентички.

В огнеупорна тава, намазана с олио, се нарежда на дъното нарязан лук и поръсваме с малко сол. Отгоре се нареждат кръгчета или полумесеци тънки картофки. Овкусяват се с подправка за картофи и разпределяме ленти зелена чушка.

Идва ред на рибата, която се нарежда върху зеленчуците, като се разполага между тях.

В купа се нарязват ситно доматите, добавя се сол и захар на вкус, нарязан магданоз, чесън на прах и с лъжица се залива между рибата.

Сипва се 100 мл вода, защото и доматите ще пуснат, поръсваме с чубрица и нареждаме няколко кръгчета лимон и дафинов лист. Леко се раздрусва тавата да попие сосът надолу.

Печем ястието на 180°C до готовност - при мен за 40-50 минути, да остане на мазнина.

Сервираме и хапваме с кеф тази печена риба с уникален вкус.

Сипете чаша добро вино и се насладете на вкусна гозба.

Ще си оближете пръстите!

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар