Вкусен Славянски Гювеч

21/11/2018
"Знаехте ли, че така се приготвя Славянски гювеч "
Приготвяне20 мин.
Готвене50 мин.
Общо70 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
4 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо8 134
  • Преглеждания за месеца85
  • Преглеждания за седмицата42
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена4

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистете зеленчуците и ги нарежете на ситно.

Загрейте олиото в дълбок тиган и добавете зеленчуците. Гответе, докато омекнат.

Прибавете добре измития ориз. След като оризът промени цвета си, добавете доматите от консерва. Поръсете с черен пипер, зеленчукова подправка, сол и червен пипер.

Разбъркайте и изсипете сместа в тава за печене. Добавете топла вода /2-3 чаши/, ката покриете добре ориза.

Изпечете на 200 градуса до готовност. След като водата се изпари и оризът е омекнал, Славянският гювеч е готов.

Добавете маслините и ситно нарязан свеж магданоз.

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар