Gotvach.bg»Рецепти»Зеленчукови ястия»Гювеч»Вкусен Славянски Гювеч

Вкусен Славянски Гювеч

Вкусен Славянски Гювеч
Снимка: Веселина Константинова
2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
70 мин.
Порции
4
"Знаехте ли, че така се приготвя Славянски гювеч"

Необходими Продукти

  • лук - 1 глава
  • чушки - 2 бр. /червени, зелени/
  • моркови - 2 бр.
  • домати - 3 с.л. от консерва
  • олио - 50 мл
  • ориз - 150 г
  • зеленчукова подправка
  • сол
  • черен пипер
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • маслини - 10 - 15 бр.
  • магданоз - свеж
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистете зеленчуците и ги нарежете на ситно.

Загрейте олиото в дълбок тиган и добавете зеленчуците. Гответе, докато омекнат.

Прибавете добре измития ориз. След като оризът промени цвета си, добавете доматите от консерва. Поръсете с черен пипер, зеленчукова подправка, сол и червен пипер.

Разбъркайте и изсипете сместа в тава за печене. Добавете топла вода /2-3 чаши/, ката покриете добре ориза.

Изпечете на 200 градуса до готовност. След като водата се изпари и оризът е омекнал, Славянският гювеч е готов.

Добавете маслините и ситно нарязан свеж магданоз.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Христо Славейков
Христо Славейков
Постно, но вкусно!
02.04.2024 21:08
Анонимен
Анонимен
много сполучлива рецепета за славянски гювеч, струва си да се опита
28.03.2023 14:59