Gotvach.bg»Рецепти»Зеленчукови ястия»Гювеч»Постен Славянски гювеч с гъби

Постен Славянски гювеч с гъби

Постен Славянски гювеч с гъби
Снимка: Гергана Георгиева
1 / 3
24/11/2018
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
75 мин.
Порции
6
"Добавихме гъби към любимия Славянски гювеч, защото така става още по-вкусен"

Необходими Продукти

  • гъби - 500 гр. печурки
  • праз - 1 стрък
  • ориз - 1 ч.чаша
  • олио - 100 мл.
  • чушки - 1 бр.
  • домати - 1 бр.
  • червен пипер - 1 с.л.
  • универсална подправка - 1 с.л. зеленчукова
  • сол - на вкус
  • вода - 3 ч.чаши топла
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистете и измийте лука и гъбите. Нарежете ги на парчета.

Загрейте олиото и прибавете гъбите. Задушавайте около 10 минути.

Прибавете лука, измития и отцеден от водата ориз и нарязаните на парчета чушка и домат.

Подправете с червен пипер, зеленчукова подправка и сол на вкус, и задушавайте още 10 минути.

Прехвърлете всичко това в тавичка и налейте 3 ч. чаши топла вода.

Сложете тавичката във фурната и гответе Славянския гювеч на 180 градуса за около 40 минути.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Анонимен
Анонимен
вече няколко пъти го правим този славянски гювеч и си облизваме всички пръстите. Браво за рецептата
28.03.2023 14:59